Mylogenics (snel van klachten af)

Mylogenics™
De Mylogenics™ methode is het paradepaardje van Overload Worldwide™. Bij deze nieuwe revolutionaire en veel omvattende test- en behandelmethodiek staat het direct boeken van resultaat centraal. De Mylogenics™ methodiek is gericht op Preventie, Prestatieverbetering en Behandeling en is gebaseerd op een combinatie van de meest effectieve elementen en technieken uit verschillende behandelmethoden.
Processed with MOLDIV

The best program, method or product is the one that is working for you. Not the one people keep telling you is the best for you.


Het merendeel van de patiënten welke zich bij de verschillende specialisaties zoals fysiotherapie, manuele therapie en bijvoorbeeld osteopathie melden, hebben problemen aan het weke delen apparaat. Men maakt gebruik van veel verschillende technieken om de ‘veroorzakende’ factor te bepalen. Een nog grotere hoeveelheid methoden en technieken wordt toegepast om de diverse problemen te verhelpen.
Het resultaat van de diverse technieken en behandelingen is in veel gevallen echter zeer teleurstellend. Veel zogenaamde onderzochte technieken zijn veelal gebaseerd op geloof, wishfull thinking en onbetrouwbare en veelal niet reproduceerbare onderzoeken. Zelfs binnen dezelfde specialismen zien we dat bij veel aandoeningen de inter-tester betrouwbaarheid maar zeer gering is. Dit komt omdat iedereen verschillend is en vaak meerdere factoren een rol spelen bij het ontstaan van blessures. Er wordt echter vaak maar naar 1 factor gekeken bij het vaststellen en behandelen van de diverse problemen van cliënten.

Listen to your client, they will always tell you what is wrong Look to your client, they will always show you what is wrong.

Processed with MOLDIV

Processed with MOLDIV

Bel nu!

Je moet je afvragen waarom iemand 30 jaar lang geen last heeft van platvoeten en deze plotseling als oorzaak voor zijn of haar knieklachten worden aangewezen. Met behulp van de Mylogenics methode krijgen we een goed beeld van het functioneren van de diverse systemen in ons lichaam. Hierdoor kan een Mylogenics Practitioner doelgericht de oorzaak behandelen waardoor het resultaat van de behandeling optimaal wordt.
Regelmatig worden therapeuten afgeleid door de gevolgen van een disfunctie. We focussen meer op de symptomen, zoals pijn, verminderde ROM enz., terwijl deze slechts het gevolg zijn, en niet per definitie de oorzaak aangeven.
Een goed vergelijk is bijv. een niet goed uitgelijnde auto. Wanneer een auto niet goed is uitgelijnd zal het stuur gaan trillen. Door volledig te focussen op de klacht, het trillen van het stuur, en onze behandeling toe te spitsen op de klacht, bijv. het vervangen van het stuur, zullen we merken dat de klachten niet verdwijnen. Het trillende stuur is immers het gevolg van de niet goed uitgelijnde banden! Zolang we blijven proberen de klacht op te lossen door keer op keer het stuur te vernieuwen zullen de klachten blijven bestaan.
We moeten dus een systeem hebben waarmee we disfuncties kunnen vaststellen; disfuncties die verantwoordelijk zijn voor de problemen. Mylogenics maakt voor het testen van de functie c.q. disfunctie van het lichaam gebruik van onder meer spier-, provocatie-, en lengtetesten.
Hierdoor kan de Mylogenics Practioner gericht, snel en effectief de oorzaak van de klachten behandelen.

Dieren hebben maar 50% van de tijd nodig om te herstellen van vergelijkbare letsels als bij mensen. Zij gebruiken geen ijs, geen medicijnen, geen isokinetische machines en computers. Zij herstellen functioneel door te luisteren naar signalen van het lichaam en die functies weer uit te oefenen, welke noodzakelijk zijn voor functioneel herstel.

Welke les is nou geschikt voor mensen met kleine pijntjes? Yoga en Pilates/balans

Maak nu een afspraak voor een gratis behandeling
06 24 86 75 06

verhalen van resultaat

verhalen van resultaat

verhalen van resultaat

personal training met kleine groepjes